27 Eylül 2012 Perşembe

BİR AĞAÇ DOLUSU ERİK

Size dekorasyon ile ilgili bir şey anlatmayacağım. Bu sefer konumuz değişik.
Evimin bahçesini anlatmıştım. Harika meyva veren ağaçlarım var. İncir,erik,çilek,üzüm. Hepsi dalından.
İnanılmaz bir erik ağacımız var. Kırmızı erik. Hafif mayhoş.
Tam altında yemek masamız duruyor. Tüm erikler olduğunda, ağaç baştan aşağı kırmızı gözüküyor. Bu kırmızıların arasında da mumlar var. Bundan daha güzel ve romantik bir şey olamaz.










Harika gözüküyor değil mi?
Önceleri ağaçtan koparıp yemeğe başlıyor insan. Sonra sepet ile topluyorsunuz. Ama öyle bir an geliyor ki, ağaç , bizim toplama hızımızdan daha hızlı bir şekilde meyva üretiyor.
Temmuz ayının sonlarına doğru, tüm ağacı birden toplamaya karar verdik. Altına kocaman naylon serdik. Sevgilim ağaca çıktı ve dalları sallamaya başladı.
İnanılmaz bir görüntüydü. Sepetlere doldurup içeri taşıdık. Aşağı yukarı 10-12 kg. civarında vardı.





Daha önce hiç bu tarz şeylerle uğraşmamıştım. Önce meyvaları tencereye koyup haşladım. Çekirdeklerini çıkarmak için kevgirden geçirdim. Sonra, önce hiç şekersiz olarak, daha sonra şeker ekleyerek, farklı kıvamlarda pişirdim.
Ortaya çıkan sonuç şu oldu.
Kendim için hiç şekersiz bir kavanoz marmelat, sevgilim için şekerli bir kavanoz reçel, arkadaşlarım için 2 kavanoz normal şekerli reçel, 2 sürahi erik konsantresi- soda ile karıştırılınca harika bir içecek oluyor-, pastalara kullanmak için 1 kavanoz erik posası ve 2 koca sürahi erik suyu.
İnanın, insanın kendi bahçesinden topladığı meyvalarla, kendi yaptığı meyva suyunu ikram etmesi harika bir şey.

1 yorum:

  1. Bu islerin keyfine vardinmi devamli olarak tecrubeleri yenilemek istiyor insan.Ellerine saglik ve afiyet seker olsun:))

    YanıtlaSil